Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo smaczne i aromatyczne,dodatek papryki i pasty paprykowej zawozi nas w krainę madziarów,pachnąca pysznymi wyrobami i aromatami papryk. Serdecznie polecam:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na maśle,dodać posiekany czosnek i zasmażyć. Cukinię wraz z łupką dodać do cebuli, dodać paprykki pokrojone w paski . .Boczniaki pokroić w paski dodać do cebuli i czosnku zasmażyć przez 10 min. Wszystko dusić do miękkości.Pod koniec duszenia dodać pomidory z puszki. Podlać wodą jedna lub dwie szklanki zależy jak gęste leczo chcemy. Dodać papryki w proszku,pastę oraz inne przyprawy jakie lubimy ,nie musicie trzymać się strikte przepisu...Pod koniec dodać garstkę listków bazylii. Zagotować i podawać. U mnie było podane z pieczywem.
Smacznego życzę!