Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,pyszne, idealne na zimowe dni :)
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
Składniki
Do duzego rondla wlewamy oliwe i wstawiamy na sredni ogien. Kielbase kroimy w polkrazki i podsmazamy na zloto. Cebule kroimy w duze kawalki i dorzucamy do rondla. Z papryki odcinamy zielone straki i kroimy na duze kawalki razem z pestkami.Wszystko razem smazymy na srednim ogniu.
Pomidory obieramy ze skorki. Zazwyczaj je sparzam ale jesli nie sa zbyt miekkie bardzo latwo jest je obrac nozem. Obrane pomidory kroimy nad rondlem zeby nie stracic soku.Kroimy je byle jak gdyz i tak sie rozgotuja.Dodajemy czosnek i wlewamy pomidory z puszki.Dodajemy przecier. Jesli na koncu gotowania wasze leczo bedzie zbyt zadkie zawsze mozna dodac wiecej przecieru gdyz naturanie zageszcza potrawe. Dorzucamy wszystkie przyprawy.Doprawiamy sola i pieprzem i dusimy pod przykryciem ok 40min na wolnym ogniu.
Cukinie myjemy obcinamy koncowki i obieramy w paski :) Kroimy na grube krazki. Po 40min dorzucamy cukinie i pod przykryciem dusimy jeszcze 25min. Na koniec probujemy i jesli czegos brakuje lub jest malo ostre doprawiamy.Kazdy wedlug uznania i wlasnego smaku.
Życze smacznego :)