Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 116
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1971
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2722
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 116
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1971
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2722
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Składniki
WYKONANIE : Cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy posiekany czosnek. Wsypujemy przyprawy, pokrojone pomidory, cukinię i paprykę i passate pomidorową. Gotujemy ok. 5 minut, często mieszając.
Dodajemy ciecierzycę wraz z zalewą i zagotowujemy. Gotujemy jeszcze ok. 20 minut na małym ogniu. Mleczko kokosowe rozrabiamy kilkoma łyżkami wywaru, a następnie wlewamy do garnka i mieszamy. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut, aż sos zgęstnieje. Wkładamy szpinak i sprawdzamy czy jeszcze trzeba doprawić.