Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przede wszystkim szybko i smacznie.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1150
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 656
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 228
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1150
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 656
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 228
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę ,razem z pieczarkami i marchewką (kroimy w plasterki) podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę ,pomidory (sparzone i bez gniazd nasiennych) pokrojone w większe kawałki. Zalewamy bulionem ,dodajemy sól i pieprz i chwilę dusimy. W tym czasie mięso oprószamy solą i pieprzem ,kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy je do warzyw razem z pokrojoną cukinią. Całość dusimy do miękkości cukinii. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.