Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania lecza z wędliną dodaję różne warzywa sezonowe i taka wersja domownikom zawsze bardzo smakuje.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20657
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20657
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Pomidory zalać wrzącą wodą, po chwili obrać ze skórki. Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić pokrojoną cebulę, dodać czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć.
Bakłażan pokroić w kostkę, oprószyć solą i po 10 minutach przepłukać wodą. Do papryki wsypać pokrojoną w kostkę cukinię i bakłażan, poddusić.
Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w półkrążki kiełbasę. Przełożyć do garnka, połączyć z kiełbasą, dodać obrane ze skórki pomidory, koncentrat, podlać niedużą ilością wody, przykryć i gotować do miękkości warzyw.
Następnie dodać różyczki ugotowanego kalafiora, przyprawić do smaku papryczką chili, pieprzem, cukrem i solą, wymieszać, podgrzać.