Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Leczo z mięsem i ryżem"
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 266
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2912
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 86
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 132
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 266
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2912
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 86
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 132
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na kawałki i obsmaż na oleju. Oprósz solą, pieprzem, papryką oraz ziołami.
Cebulę oraz czosnek drobno pokrój i podsmaż na oleju. Pieczarki pokrój w plasterki, paprykę oczyść, pokrój na kawałki. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój. Fasolkę szparagową oczyść, przetnij na pół. Przygotowane dodaj do mięsa. Wsyp ryż, wymieszaj i podlej gorącą wodą.
Naczynie nakryj, postaw na małym ogniu i duś, aż ryż, mięso oraz fasola będą miękkie. W trakcie duszenia podlewaj gorącą wodą. Przypraw danie i duś jeszcze chwilę.
Przed podaniem wsyp posiekaną natkę oraz koperek, wymieszaj.
Porcje 8 Przygot. 60 min Cena 1,30 zł Kalorie 420 kcal
Elżbieta Pawelec z Elbląga z BiesiekierzaŹródło: Takie jest życie