Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znowu leń się wkradł. Tym razem zaproponujemy Wam danie, które poza krojeniem, nie wymaga stania i mieszania. Kochamy leczo, kilka razy do roku musimy zjeść. Czasami, jak za dużo zrobi się, to na gorąco do słoika, kładziemy pokrywką do spodu i jak wystygnie, to do lodówki.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8121
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 179
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 399
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8121
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 179
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 399
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Cukinie kroimy na plasterki, lub dużą kostkę. Kiełbasę obieramy ze skórki, kroimy na plasterki. Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy groszek, kopytka, passatę i bulion. Całość zapiekamy pod przykryciem 90 min w temperaturze 190°C. Co jakiś czas mieszamy. Na koniec do smaku doprawiamy solą i pieprzem.