Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki barszcz ze śliwkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Jak to zrobić?
Namocz grzyby w przegotowanej wodzie na noc. Następnego dnia ugotuj je ze śliwkami w wodzie, w której się moczyły. Wyjmij, ostudź, pokrój w paski.
Ugotuj wywar z warzyw i przypraw. Połącz z wywarem z grzybów i śliwek. Buraki umyj, zetrzyj na tarce, zalej przecedzonym wywarem i ugotuj. Przecedź.
Dopraw zupę solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, zakwaś sokiem. Rozlej do talerzy i dołóż porcję pokrojonych śliwek i grzybów.Źródło: Olivia