Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki barszczyk ukraiński"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1342
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1342
Składniki
Botwinkę oraz wszystkie warzywa z włoszczyzny (w zależności od rodzaju) oczyść, obierz, potnij w słupki. Kapustę opłucz, poszatkuj. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dołóż włoszczyznę, botwinkę i kapustę. Chwilę razem smaż.
Dodaj ziele angielskie i listki laurowe. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 20 minut. Przypraw do smaku solą, pierzem, cukrem oraz roztartymi ząbkami czosnku.
Pod koniec gotowania zupę wymieszaj z koncentratem i ponownie przypraw. Gotowy barszcz rozlej do talerzy. Posyp posiekanym koperkiem. Podawaj z jogurtem.Źródło: Tina