Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, lekki i smaczny obiad, filet z kurczaka w sosie koperkowym z ryżem.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1025
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 231
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1025
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 231
Składniki
Filety opłukaj, pokrój w kostkę i posyp solą, pieprzem oraz przyprawami. Wymieszaj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę, dodaj kurczaka i wszystko razem podsmaż około 15 minut.
Dodaj posiekany koperek oraz śmietanę, wszystko razem zagotuj i gotuj 3 minuty. W miedzy czasie ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. Kurczaka w sosie koperkowym podaj z ugotowanym ryżem.