Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki jogurt z płatkami i owocami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 74
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 74
Składniki
SKŁADNIKI:
Przygotuj wybrane owoce – jeśli są świeże, umyj, pokrój; te z zalewy osącz, większe suszone (np. morele) pokrój lub pokrusz (np. chipsy bananowe lub jabłkowe).
Jogurt naturalny ponalewaj do szerszych szklanek lub do miseczek, wsyp owoce, otręby (ilość wg uznania) oraz po porcji płatków. Od razu podawaj (zanim płatki namiękną).
Jeśli lubisz słodkie śniadania, jogurt z płatkami oraz owocami możesz dodatkowo doprawić płynnym miodem, np. lipowym, akacjowym, spadziowym lub gryczanym. Zamiast miodu możesz użyć także syropu, np. klonowego lub z agawy.
GDOBRY POMYSŁ Do jogurtu warto dodać też posiekane orzechy, np. włoskie, pekan, nerkowca.Źródło: Świat kobiety