Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekkie roladki drobiowe"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 256
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 256
Składniki
<strong>Ewentualnie:</strong>
cienkie paski boczku wędzonego.
<strong>Ponadto:</strong>
wykałaczki lub szpadki do spięcia roladek.
Filet z piersi kurczaka przekrój na pół, a następnie tak, aby powstały 4 podobnej wielkości i grubości płaty mięsa. Każdy kawałek piersi kurczaka bardzo delikatnie rozbij tłuczkiem lub rozgnieć pięścią.
Jeśli śliwki i morele są bardzo suche, namocz je w ciepłej wodzie i odstaw na 10 minut. Następnie osącz je z nadmiaru wody.
Mięso delikatnie oprósz solą oraz pieprzem. Na dwóch płatach mięsa ułóż śliwki, na dwóch pozostałych morele.
Każdy kawałek mięsa ciasno zroluj, a następnie zepnij wykałaczkami lub szpadkami. Jeśli nie liczysz kalorii, każdą roladkę możesz owinąć wąskim paskiem boczku. Roladki smaż na oleju na złoty kolor.
Na osobnej patelni (bez dodatku tłuszczu!) upraż migdały.
Przed podaniem usuń z roladek wykałaczki. Podawaj je z jogurtem, posypane prażonymi migdałami i udekorowane sałatą oraz świeżymi ziołami.
25 minut Porcja: 235 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie