Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Ziemniaki ugotować i wystudzić,następnie zmielić razem z twarogiem. Dodać jajka wymieszane z cukrem waniliowym ,wsypać mąkę oraz kaszę mannę.Dokładnie wyrobić na jednolita masę .Formować wałki i nożem dzielić na małe kluseczki. W garnku zagotować wodę, posolić gdy zacznie wrzeć wrzucać kluski i gotować od wypłynięcia na wierzch 3-4 minuty. Wyłożyć na talerz polać roztopionym masłem i posypać cukrem kryształem. SMACZNEGO:)