Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chciałam zrobić ciekawe danie i chyba się udało, polecam
Odsłon: 135
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5229
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4998
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 62
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 231
chciałam zrobić ciekawe danie i chyba się udało, polecam
Odsłon: 135
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5229
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4998
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 62
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 231
Składniki
Czerstwą bułkę namoczyć w mleku. Starannie umyte i oczyszczone grzyby pokroić i podsmażyć na oleju. Dusić na małym ogniu aż będą miękkie. Przepuścić razem z odciśniętą z mleka bułką przez maszynkę. Na tłuszczu zeszklić posiekaną cebulkę. Wymieszać z masą grzybową, jajami i połową tartej bułki (masa powinna być gęsta). Przyprawić solą i pieprzem. Formować płaskie kotlety, obtaczać je w tarej bułce. Usmażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące, z dodatkiem ryżu i z surówką.