Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Leszcz pieczony z warzywami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Rybę sprawiamy, odcinamy głowę, myjemy, prószymy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Warzywa obieramy, myjemy. Por kroimy w talarki, białą cebulę w piórka, a czerwoną w ósemki, papryki w paski. Warzywa (bez czerwonej cebuli) mieszamy, prószymy solą i pieprzem, skrapiamy łyżką oliwy.
Rybę faszerujemy połową warzyw, wkładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy resztą oliwy, okładamy resztą warzyw, dodając czerwoną cebulę. Posypujemy wiórkami masła.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 200oC. Podajemy np. z ziemniakami z wody, frytkami, ryżem.Źródło: Rewia