Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie danie na letni obiad lub kolację, proste i bardzo szybkie do zrobienia!
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 757
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 757
Składniki
Cebulę kroimy w pół talarki i podsmażamy na gorącym oleju do zeszklenia.
Cukinię kroimy w grubą kostkę i dorzucamy do cebuli. Młodej cukini nie trzeba obierać ze skóry, ze starszej usuwamy skórę i pestki. Dodajemy trochę soli-cukinia szybciej puści sok i zmięknie.
Pomidory obieramy ze skóry i kroimy w grubą kostkę, wrzucamy je do garnka jeśli cukinia jest miękka. Podduszamy.
Śmietanę lub jogurt mieszamy z mąką (ilość dodanej mąki zależy od tego jak gęste chcemy mieć danie) i doprawiamy do smaku, chwilę gotujemy.
Podajemy z makaronem lub pieczywem, PYCHA!!!