Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9505
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 517
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9505
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 517
Składniki
Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na smalcu.Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Przeciskamy przez praskę wraz z cebulą,doprawiamy.
Kapustę gotujemy w małej ilości wody,lekko odciskamy i smażymy na tłuszczu pozostałym ze smażonej cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem.
DO ciepłej masy ziemniaczanej wbijamy jajko, dokładnie mieszamy i robimy dość duże placki, na środek nakładamy kapustę i formujemy kotlety.Smażymy na smalcu z obu stron na rumiano. Kotlety świetnie smakują z sosem grzybowym.