Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Linguine z krewetkami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 249
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 249
Składniki
Makaron ugotuj al dente w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź i odsącz. Rozmroź krewetki. Potem opłucz je w letniej wodzie i odsącz.
Na patelni zeszklij cebulę. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Papryczkę chili drobno posiekaj, dodaj na patelnię, a całość podsmaż. Wszystko zalej wywarem warzywnym i śmietaną. Dopraw solą, pieprzem i gotuj przez 5 minut.
Dodaj krewetki, szpinak i podgrzej. Sos zagęść skrobią kukurydzianą rozmieszaną w małej ilości wody. Dodaj do makaronu i dobrze wymieszaj. Czas przygotowania: 35 minut (bez rozmrażania) 280 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień