Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny makaron z tuńczykiem w oliwie, szpinakiem i pomidorkami. Pikantny, wyrazisty w smaku, idealnie doprawiony.
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9835
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 113
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 520
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 64
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9835
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 113
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 520
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 64
Składniki
Na patelni podgrzać oliwę z tuńczyka. Dodać bardzo drobno posiekaną cebulę i posiekany czosnek. Chwilę podsmażyć. Dodać szpinak i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Smażyć krótką chwilę i dodać tuńczyka. Wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Na patelnię wlać 1/4 szklanki wody z makaronu.
Makron odcedzić i przełożyć na patelnię. Doprawić solą, pieprzem, chili i płatkami czosnku. Makaron podawać od razu po przygotowaniu z wiórkami sera i posiekaną natką pietruszki.