Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny przepis znaleziony w bardzo starej książce kucharskiej. Takie połączenie wyszło naprawdę pysznie :)
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1449
Polecam.
Odsłon: 236
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 53
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1449
Polecam.
Odsłon: 236
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 53
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać ugotowane ziemniaki doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na świeże liście kapusty , kłaść po 2 łyżki ciasta ziemniaczanego, następnie zwinąć w pół i układać w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem.
Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu przekroić na pół i polać sosem sporządzonym ze stopionej słoniny z cebulą i śmietany. Można również zalać liściaki przygotowanym sosem i zapiec w piekarniku.