Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łódeczki z kurczaka"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Patyczki do szaszłyków namocz. Piersi umyj, pokrój w paski, przypraw papryką, solą i pieprzem. Na suchej patelni na małym ogniu rozpuść cukier, poczekaj, aż zbrązowieje. Dodaj olej, wodę i przyprawy, dokładnie wymieszaj. Nie zagotuj! Wlej do miski, zanurz w marynacie mięso, odstaw na godzinę do lodówki.
Nabijaj na patyczki paski kurczaka, smaż z obu stron na złoty kolor. na sos dokładnie wymieszaj. Na półmisku układaj szaszłyki, polej je sosem. Przekąskę tę możesz podawać na ciepło i na zimno.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień