Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łódeczki z mozzarellą i pomidorami"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 11
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5449
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 301
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28014
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 11
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5449
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 301
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28014
Składniki
Filety umyj, wytrzyj do sucha. Czosnek przeciśnij przez praskę. Natrzyj nim mięso. Skrop je sosem sojowym i oprósz pieprzem. Przełóż do miseczki. Szczelnie przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na mniej więcej godzinę.
Suszone pomidory potnij w paski, a mozzarellę w plasterki. Zamarynowane filety usmaż na rumiano na oleju. Zdejmij z patelni, lekko przestudź i głęboko ponacinaj w kilku miejscach (uważaj, aby nie przeciąć mięsa do końca). W nacięcia powkładaj na przemian paski pomidorów oraz plasterki mozzarelli.
Tak przygotowane łódeczki ułóż w żaroodpornej formie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Zapiekaj, aż mozzarella się stopi. Listki bazylii opłucz, osusz, potnij w paski. Posyp nimi gotowe mięso. Podawaj np. ziemniakami.
25 min (plus czas marynowania); Porcja: 330 kcal; Cena porcji: 3,70 zł;Źródło: Naj