Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łódki z mortadeli"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1767
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 48
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1767
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 48
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Mortadelę pokrój w niezbyt grube plastry. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż wędlinę z obu stron. Z jednej strony smaż ją dłużej, aby utworzyły się miseczki.
Cebulę obierz i drobniutko pokrój. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plasterki. Rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Dodaj plasterki pieczarek i smaż tak długo, aż odparuje nadmiar płynu.
Do każdej miseczki włóż trochę pieczarek, posyp niewielką ilością tartego żółtego sera. Wstaw do piekarnika i zapiekaj do chwili, aż ser się rozpuści. Podaj na gorąco, udekorowane zieleniną.
Porcje 5 40 min Cena 0,60 zł Kalorie 340 kcalŹródło: Bella Relaks