Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis można zrobić na dwa sposoby. Rodzinka troszkę namieszała (pozytywnie oczywiście) i musieliśmy coś z tym zrobić ;) Więc zapiekliśmy, a później dusiliśmy na wolnym ogniu. Drugi sposób, to najlepiej wszystkie przyprawy zmielić. Jednak wydaje nam się, że pierwsza wersja będzie lepsza. Jak zostanie pieczeń, to można wykorzystać ją w ten sposób.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 239
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 239
Składniki
Przygotowujemy marynatę. Wszystkie składniki zagotowujemy (około 1,5 l wody), studzimy. Mięso nakłuwamy, przekładamy do marynaty na dwa dni. Co kilka godzin obracamy, aj jak nie budzimy się w nocy, to nie ma takiego przymusu ;) Ważne by, co jakiś czas obracać w marynacie. Następnie mięso wkładamy w rękaw do pieczenia i zapiekamy 60 min w temperaturze 200°C. Studzimy. Kroimy na plastry o grubości około 2 cm. Skrawki zostawiamy, jeszcze nam przydadzą się. Ważne żeby były 4 plastry. W rozgrzanym rondlu rozpuszczamy cukier, kładziemy plastry, smażymy chwilę na jednej, jak i na drugiej stronie. Następnie zalewamy gorącym bulionem wołowym. Dodajemy liście i ziele, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem około 3 godzin. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie (100 ml), dodajemy do całości, delikatnie mieszamy i dusimy około 20 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.