Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łopatka w zalewie"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Zalewa: cebulę i czosnek obierz, pokrój na kawałki. Do garnka wlej 2 i pół litra wody, dodaj wszystkie przyprawy, majonez i musztardę. Zagotuj, ostudź.
Włóż umyte mięso, gotuj 5 minut od momentu zagotowania się zalewy. Ostudź, nie wyjmując mięsa z zalewy, najlepiej przez noc. Ponownie doprowadź do wrzenia, gotuj 5 minut. Ostudź. Jeżeli użyjesz większego kawałka mięsa, gotowanie trzeba powtórzyć.
Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie