Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łopatka z czosnkiem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 98
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1792
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 98
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1792
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Składniki
Łopatkę natrzyj solą oraz pieprzem i naszpikuj ząbkami czosnku. Sok jabłkowy wymieszaj z miodem, dodaj tymianek, pokruszone liście laurowe i ziele angielskie.
Zanurz mięso w marynacie i odstaw do lodówki na kilka godzin. Następnie upiecz je w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Po 20 minutach podlej łopatkę sosem z pieczeni, zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz mięso jeszcze około godziny.Źródło: Super TV