Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś atlantycki ma niski indeks glikemiczny, mogą go jeść diabetycy. To prawdziwa kopalnia witamin z grupy A, D i E. Ze względu na swoje właściwości, łosoś atlantycki powinien znaleźć się w diecie każdego człowieka, ma dobroczynny wpływ na funkcjonowanie organizmu za sprawą kwasów tłuszczowych omega 3, które działają przeciwzapalnie i antymiażdżycowo nie wspominając o walorach smakowych.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Łososia oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy oleju. Układamy na rozgrzanym tłuszczu poporcjowane kawałki ryby, posypująć pieprzem, solą i skrapiając sokiem z cytryny. Po kilku minutach odwracamy na drugą stronę i dosmażamy, przyprawiamy tak samo jak z pierwszej strony. Na talerzu można jeszcze raz skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem cytrynowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np.: frytkami, ziemniakami pieczone, ziemniaki z wody lub pieczywem.