Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś faszerowany oliwkami i papryką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24314
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 457
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24314
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 457
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Składniki
Łososia oczyść i pokrój na cztery porcje jednakowej wielkości. Długim nożem w każdej części wytnij kieszeń i napełnij ją wcześniej przygotowaną mieszanką.
Część mieszanki odstaw do lodówki (dodasz ją później do sosu z jajek). Rybę dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż łososia (z obu stron). Następnie przenieś go do brytfanny i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15 minut w temperaturze 190° C.
Rybę rozłóż na talerze, polej wcześniej przygotowanym sosem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami, udekorowanymi drobno posiekaną natką pietruszki.
Natkę pietruszki dokładnie umyj i osusz. Następnie drobno posiekaj. Papryczki chili przekrój na pół, oczyść je z gniazd nasiennych, opłucz i również drobno posiekaj.
Wyjmij pestki z oliwek i bardzo drobno je pokrój. Posiekane warzywa włóż do misy, dopraw solą i pieprzem. Aby uzyskać lepszy smak, skrop je sokiem z cytryny. Następnie dokładnie wymieszaj.
Żółtka włóż do misy i wstaw do gorącej kąpieli (woda nie może wrzeć). Ubij miotełką, a następnie powoli, stale mieszając, dolej gorące masło. Kiedy sos będzie gęsty, wyjmij go z kąpieli i dodaj łyżkę farszu.Źródło: Na żywo