Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś faszerowany pieczarkami i warzywami"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 523
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15146
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 523
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15146
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 93
Składniki
Filety łososia dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie za pomocą noża usuń łuski. Skórkę jednego z płatów po zewnętrznej stronie kilkakrotnie natnij w krzyż.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Na nim rozłóż cztery sznurki spożywcze. Dopiero wtedy połóż na blasze filet (bez cięć). Następnie dopraw go solą, pieprzem i ziołami do smaku.
Na filecie rozłóż przygotowane nadzienie i przykryj drugim filetem. Za pomocą sznurka zwiąż mocno nadziewanego łososia tak, aby nie wypadło nadzienie. Posól lekko z wierzchu.
Paprykę, chili i cebulę oczyść i pokrój wszystko w cienkie paseczki. Czosnek i imbir obierz i drobno pokrój. Pieczarki pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni na oleju obsmaż najpierw paprykę. Następnie dodaj pieczarki, czosnek, imbir, chili i cebulę. Pod koniec dodaj szpinak i posól.
Przygotuj łososia. Blachę z rybą włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz w temp. 190° C przez ok. 25 minut.
Ziemniaki w skórce dokładnie umyj i pokrój w ćwiartki. Ułóż je w misie i poukładaj na tym ząbki czosnku. Zalej olejem i piecz w piekarniku w temperaturze 180° C przez ok. 30 minut.
Na 10 minut przed końcem pieczenia dodaj pomidory, rozmaryn, oliwki i sól.Źródło: Na żywo