Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś marynowany w brandy"
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 100
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 124
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 100
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 124
Składniki
Umyj łososia, osusz ręcznikiem papierowym, wyciągnij ości pęsetą. Głębokie naczynie wyłóż folią spożywczą, ułóż na niej rybę.
Zmieszaj cukier, sól i pieprz. Posyp nimi łososia. Po wierzchu posyp grubo koperkiem (część zostaw do podania). Zalej brandy. Zawiń w folię, przygnieć czymś ciężkim, wstaw do lodówki na przynajmniej 24 godziny.
Opłucz łososia z marynaty, oprósz resztą koperku, pokrój na cienkie plastry. Ozdób rukolą. Najlepiej smakuje z domowym majonezem wymieszanym ze świeżym koperkiem.
<strong>Przepis: Bartłomiej Kuzianik</strong>Źródło: Olivia