Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś pieczony na warzywach z sosem cytrynowym"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 84
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 84
Składniki
Wymieszaj oliwę, sok z cytryny i tymianek. Odstaw.
Obierz fenkuł (koper włoski), pokrój w plastry. Gotuj w osolonej wodzie około 5 minut.
Ułóż plastry fenkułu, pokrojonego drobno pora i cienkie paski papryki w naczyniu żaroodpornym.
Skrop połową soku z cytryny, rozłóż równo wiórki masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz około 15 minut.
Połóż kawałki ryby na podpieczonych warzywach, skrop sosem, posyp skórką z cytryny. Piecz całość około 10 minut.Źródło: Olivia