Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś pod beszamelem"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1671
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1576
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1671
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1576
Składniki
Dzwonka łososia opłucz i wytrzyj papierem kuchennym. Żaroodporne naczynie nasmaruj oliwą z oliwek. Ułóż w nim rybę, posyp odrobiną soli oraz pieprzu i polej mieszanką oliwy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i zapiekaj około 15 minut, tak, by ryba była lekko przyrumieniona.
W rondelku rozpuść masło, po czym wsyp 4 łyżki mąki. Cały czas mieszając, dolewaj małym strumieniem zimne mleko. Dodaj go tyle, by sos miał konsystencję gęstej śmietany.
Wtedy dopraw całość solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową. Dorzuć pół kostki rosołowej i 2 łyżki soku wyciśniętego z drugiej połówki cytryny.
Na 3 minuty przed końcem gotowania wrzuć kilka krewetek oraz posiekany szczypiorek i koperek. Upieczoną rybę polej przygotowanym sosem beszamelowym.Źródło: Kurier TV