Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś pod beszamelem"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 510
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14653
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 510
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14653
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 75
Składniki
Dzwonka łososia myjemy, osączamy. Rybę układamy w natłuszczonym łyżką oliwy naczyniu żaroodpornym. Prószymy solą i pieprzem, skrapiamy resztą oliwy i sokiem wyciśniętym z połówki cytryny.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C, zapiekamy około 15 minut, tak aby ryba by.a przyrumieniona. Wyjmujemy.
Z masła i mąki prażymy jasną zasmażkę. Mieszając, dolewamy tyle zimnego mleka, aby sos miał konsystencję gęstej śmietany. Doprawiamy sol., pieprzem, gałką muszkatołową i dwiema żyłkami soku wyciśniętego z drugiej połówki cytryny. Chwilę gotujemy.
Beszamelem polewamy rybę w naczyniu żaroodpornym albo podajemy sos na stół w sosjerce.Źródło: Rewia