Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś w cieście francuskim"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). Wyłóż nim dno oraz boki formy do zapiekania. Oczyszczoną brukselkę wrzuć na osolony wrzątek i gotuj około 5 minut, odlej na sicie.
Jajka wbij do miski, rozkłóć. Dodaj mleko, wymieszaj. Wsyp starty na tarce żółty ser. Masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Brukselkę rozłóż na cieście, zalej przygotowaną masą serowo-jajeczną. Łososia pokrój w cienkie plasterki. Zroluj je i powtykaj między brukselkę. Zapiekaj 40 min w 180 st. Ozdób koperkiem.
czas ok. 75 min; porcja – 810 kcal, cena 4,60 złŹródło: Świat kobiety