Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na łososia
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6973
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 157
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 338
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6973
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 157
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 338
Składniki
Łososia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wymieszać sok pomarańczowy z miodem i sosem sojowym, dodać posiekaną cebulę i imbir w proszku. Do powstałej marynaty włożyć łososia i odstawić na ok. 2 godziny (kilka razy przełożyć na drugą stronę). Po wyjęciu z marynaty dokładnie odsączyć rybę i posypać z obydwu stron solą i pieprzem. Grillować około 20 minut, obracać, by równomiernie się upiekła. Rybę podawać z plastrami limonki.