Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś w plastrach z warzywami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Składniki
Pokrój łososia w cienkie plasterki. Wymieszaj olej z sokiem z cytryny, ziołami. Marynatę dopraw solą i pieprzem.
Plastry łososia zwiń, włóż do marynaty i odstaw na 10 min. Potem włóż do brytfanny i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 st. C przez ok. 20-25 min.
Warzywa pokrój na kawałki, obsmaż na rozgrzanym maśle. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj 2 łyżki wody i duś do miękkości.
Wyciśnij czosnek, dodaj do kwaśnej śmietany razem z posiekanym koperkiem, dopraw solą i pieprzem. Podawaj łososia z ciepłymi warzywami i sosem śmietanowym.
Czas przygotowania: 50 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień