Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś w płaszczyku z ciasta francuskiego"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Ciasto rozmroź. Kapustę oczyść, zdejmij 4 duże liście, resztę poszatkuj. Cebule obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kosteczkę. Wysmaż go w garnku na chrupko. Dodaj cebulę, smaż dalej, aż się zeszkli. Wtedy dołóż poszatkowaną kapustę.
Podlej bulionem i śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś na małym płomieniu ok. 20 minut. Całe liście kapusty włóż do wrzącej wody. Gotuj przez 4 minuty. Wyjmij, polej zimną wodą, dobrze osusz. Ciasto i filet podziel na 4 porcje. Rybę skrop sokiem z cytryny. Przypraw ją i zrumień na rozgrzanym oleju.
Porcje łososia owiń liśćmi kapusty, a następnie ciastem. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz 20 minut w temp. 220oC. Podawaj z duszoną kapustą i ew. ryżem.Źródło: Naj