Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś w ziołowej skorupce"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 70
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 70
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
ok. 45 minut
Parmezan drobno zetrzeć. Zioła opłukać, osuszyć, odłożyć trochę do dekoracji, a resztę drobno posiekać. Kwaśną śmietanę wymieszać z tartą bułką, parmezanem i ziołami. Przyprawić do smaku solą. Odstawić na około 30 minut.
Filet z łososia opłukać, osuszyć, posypać solą i ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej. Posmarować masą ziołową. Zawinąć w folię. Ułożyć na blasze wysmarowanej olejem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 25 minut.
Makaron wrzucić na posolony wrzątek. Ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cytrynę sparzyć wrzątkiem, osuszyć, drobno zetrzeć z niej skórkę. Masło stopić na patelni, oprószyć je mąką i krótko zasmażyć. Do zasmażki wlać zimne mleko i bulion. Wsypać skórkę z cytryny. Mieszając, gotować przez minutę, aż sos beszamelowy zgęstnieje.
Makaron odcedzić na sitku. Rybę wyjąć z piekarnika. Odwinąć z folii i ułożyć na talerzu. Podawać z makaronem polanym beszamelem. Gotowe danie udekorować odłożonymi ziołami i ewentualnie cząstkami cytryny.
Skorupka pistacjowa: zblendować 5 łyżek pistacji z 2 łyżkami mielonych migdałów, skórką z 1/2 limon ki, 1 ząbkiem czosnku, 2 łyżkami parmezanu i 1 łyżką oliwy.Źródło: Życie na gorąco