Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1239
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1614
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 119
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1239
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1614
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 119
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Składniki
PUREE Na patelni rozpuścić łyzke masła. Dodać szalotki i lekko je podsmażyć. Następnie wrzucić groszek i smażyć go do miękkości, pod koniec przyprawiając rozmarynem. Wszystko zmiksować blenderem, dodająć śmietany oraz pieprzu i soli. Gotowe.
ŁOSOŚ Łososia smarujemy oliwą i przyprawiamy solą oraz pieprzem. skrapiamy go cytryną. Przekładamy na rozgrzany grill (lub patelnię grillową). Nastepnie smażymy 3-4 minuty z każdej strony do momentu aż ładnie się przyrumieni.
BATATY Po umyciu kroimy je w paski jak frytki. Przygotowane kawałki dokładnie suszymy, smarujemy oliwą, solimy i posypujemy czarnuszką. Następnie tak przygotowane bataty dajemy na blachę pokrytą wcześniej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 220 st. C.