Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z farszem z krewetek"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5257
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 93
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5257
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 93
Składniki
Filet z łososia skrop sokiem z cytryny. Odłóż do lodówki. W tym czasie na patelni rozgrzej olej. Włóż pokrojony drobno czosnek i szalotkę, dodaj obrane i pokrojone w kawałki krewetki, posiekaną papryczkę chili i starty imbir. Całość podsmaż. Zdejmij patelnię z ognia i dorzuć pokrojony w drobną kostkę ziemniak, wlej śmietanę i wszystko wymieszaj.
Poczekaj, aż farsz ostygnie. Następnie dodaj posiekaną kolendrę i orzeszki piniowe. Rybę rozłóż na folii aluminiowej skórą do dołu. Wyłóż farsz i za pomocą folii aluminiowej mocno zwiń rybę (możesz przewiązać nicią spożywczą). Następnie połóż na blasze i włóż do piekarnika nagrzanego na 180° C.
Piecz przez około 20 minut. Pieczonego łososia odłóż w ciepłe miejsce na 10 minut. Następnie pokrój go na grubsze plastry. Podawaj z kuskusem.Źródło: Na żywo