Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś z grejpfrutem, sałatą i cytryną"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 116
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 116
Składniki
Sałatę opłucz, osusz, a jeśli jest to cała główka, porwij listki dłońmi. Połóż na talerzach. Grejpfruty umyj, sparz skórkę wrzątkiem. Obierz.
Przekrój na połówki, usuń błony, wyjmij cząstki. Cytryny umyj, pokrój w półplastry razem ze skórą. Koperek umyj, porwij na mniejsze kawałeczki.
Plastry łososia zwiń w rulon i ułóż na sałacie, dookoła ułóż plastry cytryny, na nich cząstki grejpfruta i udekoruj koperkiem. Podawaj schłodzone. Tuż przed podaniem skrop delikatnie oliwą i odrobiną soku z cytryny.
Przekąskę możesz posypać uprażonymi płatkami migdałowymi. Podawaj z bułeczką z masłem czosnkowym.Źródło: Dobry Tydzień