Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś z kaszą jaglaną i groszkiem cukrowym"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20668
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20668
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Składniki
Kaszę jaglaną dwukrotnie sparz, a następnie ugotuj w lekko posolonej wodzie do miękkości. Odcedź i poczekaj, aż wystygnie.
Pietruszkę i papryczkę chili posiekaj i wymieszaj z sezamem. Następnie dodaj do kaszy i dopraw solą.
Filet z łososia połóż na folii spożywczej i posmaruj go białkiem. Wyłóż połowę mieszanki jaglanej i za pomocą folii obróć filet na drugą stronę. Posmaruj białkiem i wyłóż resztę kaszy jaglanej. Na koniec masę dobrze dociśnij do ryby. Zdejmij folię i włóż rybę do brytfanny wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop dwiema łyżeczkami oleju i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 20 minut, wyjmij i odłóż w ciepłe miejsce na ok. 8 minut. Podawaj z wcześniej przygotowanymi warzywami.
Szalotki obierz i drobno posiekaj. Następnie na patelni rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cebulkę. Dodaj starty imbir. Całość podsmaż.
Fasolkę szparagową oczyść, odetnij końcówki, a następnie pokrój. Wrzuć groszek cukrowy i podduś. Następnie posyp cukrem i lekko podsmaż.
Warzywa lekko posól i rozłóż do salaterek. Podawaj z majonezem wymieszanym z dodatkiem szafranu i białego wina.Źródło: Na żywo