Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z miodem"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 33
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 117
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 113
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 33
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 117
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 113
Składniki
Przygotować marynatę do łososia z oleju, miodu, soku cytrynowego, musztardy, 1 łyżeczki słodkiej papryki i drobno posiekanego czosnku.
Filety posmarować marynatą, umieścić w naczyniu żaroodpornym z pokrywą, schładzać co najmniej 3 godziny w lodówce.
Schłodzone naczynie z łososiem wstawić do piekarnika, nastawić temperaturę ok. 190°C i piec 10-12 minut od nagrzania pieca. Przed podaniem oprószyć solą morską, najlepiej świeżo mieloną.
Danie serwować na krążkach cytryny, skropione sokiem cytrynowym i ozdobione listkami natki pietruszki.
Do przygotowania marynaty możesz użyć także ziarnistej musztardy francuskiej. Kuleczki gorczycy będą przyjemnie chrupać po upieczeniu.
ok. 50 minut.Źródło: Twoje Imperium