Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z pomidorem i kaszą kuskus"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Składniki
Filet z łososia podziel na 4 porcje, każdą z nich przetnij wzdłuż na dwie części. Plastry mięsa dopraw solą i pieprzem. Z jednej cytryny wyciśnij sok, a drugą umyj dokładnie i pokrój w plastry.
Na połowie porcji ryby rozłóż wypłukany szpinak i pokrojone w plastry pomidory.
Przykryj warzywa drugim kawałkiem łososia, skrop wyciśniętym sokiem i rozłóż plasterki cytryny. Przygotowanego łososia rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 10 minut w temperaturze 180 °C.
W tym czasie przygotuj dodatki. Zalej wodą kuskus i odstaw, aby nasiąkł. Pokrój na kawałki cukinię i szalotki. Rozmroź warzywa. Na patelni rozgrzej resztę oliwy i podsmaż szalotki, cukinię i marchew. Po chwili dodaj groszek i kuskus. Całość chwilę podsmaż, dopraw solą i pieprzem.
Na koniec połącz kuskus z drobno posiekaną kolendrą.
Czas przygotowania: 40 minut Kalorie: porcja 612 kcal.Źródło: Na żywo