Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z rusztu"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 652
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 226
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 652
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 226
Składniki
Łososia umyć, osuszyć, lekko oprószyć pieprzem, posmarować marynatą z soku wyciśniętego z 1,5 cytryny (pół cytryny pokroić w plastry) wymieszanego z posiekanym czosnkiem, obłożyć rozmarynem, zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 2-3 godz.
Przygotować sos z majonezu, musztard, miodu. Wszystkie dokładnie wymieszać, doprawić solą i chili. Schłodzone dzwonka łososia rozłożyć na tackach do grillowania i położyć na ruszcie. Rybę grillować po ok. 5 minut z każdej strony.
Dzwonka zdjąć z ognia o czasie, gdyż mięso będzie dochodzić jeszcze przez 2 min. Na wierzchu rozłożyć po 1 łyżce masła, dzięki temu ryba nie będzie sucha. Podawać z sosem musztardowym, obłożoną plasterkami cytryny i gałązkami rozmarynu.Źródło: Twoje Imperium