Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, szybkie i bardzo smaczne danie. Sos pomaranczowy jest doskonalym dodatkiem do lososia.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2747
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 210
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 153
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2747
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 210
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 153
Składniki
Lososia posypac sola i pieprzem. Smazyc w oleju, najpierw strone ze skóra. Nastepnie smazyc ze wszystkich stron, ale nie za dlugo, aby byl soczysty.
Cebulke dymki drobno posiekac i krótko smazyc w oliwie, dodac sok pomaranczowy, kwiat galki muszkatolowej i krótko zagotowac. Nastepnie dodawac pomalu smietane i gotowac na srednim ogniu, az do kremowej konsystencji. Zmiksowac, dodac sól, pieprz, galazki kolendry lub pietruszki. Podawac lososia z sosem i swieza kolendra lub pietruszka.