Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z warzywami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5188
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5188
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Łososia opłucz, przełóż do miski i przygotuj marynatę: jedną cebulę obierz i pokrój, dodaj sól i pieprz, a do tego majeranek i sok z cytryny. Posmaruj łososia marynatą i odstaw na noc do lodówki.
Na drugi dzień włóż do miseczki jogurt naturalny. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj do jogurtu. Posól.
Wyjmij z lodówki łososia. Posmaruj rybę grubą warstwą mieszanki jogurtu, czosnku i soli.
Rybę zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz przez 20 minut w temperaturze 190 sto- pni Celsjusza.
Drugą cebulę pokrój drobno i podsmaż na oleju. Z pieczarek zdejmij skórkę, opłucz, pokrój na niewielkie kawałki i pokrop sokiem z cytryny (żeby nie ściemniały). Dodaj na patelnię do cebuli.
Smaż pieczarki z cebulą kilka minut, przez cały czas mieszając. Potem dodaj pomidorki i smaż jeszcze przez kilka minut. Na koniec dopraw solą, pieprzem i czubrycą czerwoną.
Rybę ułóż na talerzach, obok dodaj warzywa z patelni. Udekoruj świeżym koperkiem.
Czas: ok. 60 minut. Poziom: łatwy, porcje: 2 310 kcal/ porcja.Źródło: Tele Tydzień