Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To lekkie danie, bardzo smaczne i zdrowe idealne na kolację.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Składniki
Kawałki łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i usmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek przeznaczonej do smażenia. Warzywa opłukać, marchew i korzeń pietruszki obrać ze skórki. Warzywa pokroić we wstążki ( ja pokroiłam używając obieraczki do warzyw). Na patelni rozgrzać łyżę, oleju kokosowego lub oliwy z oliwek i podsmażyć wstążki warzywa al dente. Doprawić do smaku tymiankiem. Łososia podawać z warzywami na ciepło, posypując płatkami migdałów i skrapiając sokiem z cytryny.