Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś zapiekany na szpinaku"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Rozpuść 2 łyżki masła, dosyp łyżkę mąki. Podgrzej i wymieszaj z mlekiem. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Wlej śmietanę połączoną z żółtkiem, wsyp pokruszony ser pleśniowy i starty żółty. Zagotuj sos i przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
W garnku zagotuj bulion. Włóż dzwonka łososia i trzymaj na ogniu 10 minut. Wyjmij łyżką cedzakową.
Rozmrożony szpinak duś na 2 łyżkach masła. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Włóż szpinak, połóż na nim łososia. Polej sosem, posyp pieprzem. Zapiekaj około 20 minut w 180°C.Źródło: Kurier TV