Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łososiowe kotlety"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 420
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 420
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Składniki
Rozgrzej sos rybny, rozpuść w nim pastę curry i cukier. Filet z łososia opłucz, zmiksuj. Obierz i poszatkuj ogórek, posyp go solą, odstaw. Opłucz i posiekaj dymkę ze szczypiorem. Przepłucz kiełki.
Łososia wymieszaj z sosem rybnym, odciśniętym ogórkiem, dymką i kilkoma posiekanymi listkami kolendry. Dopraw masę solą, posiekanym chili, skórką otartą z limonki oraz octem ryżowym. Formuj w dłoniach kotlety, smaż na rozgrzanym oleju. Dekoruj kiełkami i kolendrą.
Czas 40 min; porcja – 210 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety